XIII FIRA DEL MÓN GEGANTER

CASTELLBISBAL

17 de juliol de 2.021

Un dels eixos principals de la Fira del Món Geganter és l’espai dels expositors, on professionals del sector de la cultura popular i del món geganter oferiran tot tipus de productes interessants per a les colles geganteres i pel públic assistent amant de la cultura i dels gegants. A continuació trobareu els professionals presents a la XII Fira del Món Geganter.

Arç cooperativa

Arç Cooperativa som una corredoria d’assegurances especialitzada en el món de la cultura popular, l’economia social i solidària i les energies renovables. Tenim una experiència de més de 35 anys gestionant les assegurances de més de 2.000 entitats, col·lectius i empreses. Volem impulsar l’assegurança ètica i solidària, ja que defensem que podem practicar el consum conscient a l’hora de contractar una assegurança.

Som coneixedores de la gran tasca que desenvolupen les entitats i organitzacions de la cultura popular en la transmissió de tradicions i expressions culturals i de vertebració de comunitats plurals i diverses. Perquè volem avançar cap a una societat més organitzada i participativa amb una major organització de base, donem suport i promovem diferents projectes i iniciatives de la cultura popular.

A la XIII Fira del Món Geganter participarem amb una paradeta amb material físic com catàlegs, tríptics i flyers que expliquen quin és el nostre projecte i la nostra especialització en la gestió d’assegurances i assessorament assegurador de diferents entitats de la cultura popular.

També portarem material explicant quina és la nostra oferta de productes asseguradors per a persones i famílies gestionats amb criteris ètics i solidaris

www.arc.coop
www.facebook.com/arccoop
twitter.com/arc_coop
www.instagram.com/arc_coop

Artesania Festiva

Logotip Artesania festiva

Gegants, nans, diables, dracs, éssers fantàstics que omplen el nostre imaginari casolà. Fets de matèria tangible, pintats, vestits, guarnits amb la il•lusió de moltes mans, els portem amunt i avall, els fem passejar, saltar i ballar, convertint per uns moments els nostres carrers, normalment receptacles del trànsit i el tràfec quotidià, en passarel·les d’una altra realitat. Música de gralles i tarotes, retum dels tambors, cridòria de xics i grans, llum, cel i aire pur.

Tot això intentem reproduir en aquestes figures de fusta. Fetes una a una, tallades, polides, pintades, envernissades i acabades per transmetre aquell alè popular que desprèn una cercavila, aquell xivarri forassenyat de les criatures que escridassen els nans, que acompanyen picant de mans els gegants.

www.artesaniafestiva.blogspot.com

misfor4@hotmail.com

Artesania JM Sánchez

Construcció artesana de gegants, nans, caballins, figures de goma, etc.

info@artesaniajmsanchez.com
www.artesaniasanchez.com
@ArtesaníaJMSánchez

Botiga de la Festa Major

Botiga especialitzada en la venda i comercialització de gegants de goma i llibres de cultura popular

info@botigadelafestamajor.cat
www.botigadelafestamajor.cat
@botigadelafestamajor

Coma Fusteria

Treballs amb fusta, realització de cavallets i complements per gegants i bestiari.

comacrea@gmail.com
@coma.fusteria

L’Esfera

Logotip l'Esfera

CARLES TEIXIDÓ. Constructor de gegants.

Taller d’escultura d’imatgeria festiva, amb més de 10 anys de trajectòria, dedicats a la construcció de noves figures i manteniment, reparació i recuperació de qualsevol tipus d’element festiu.

facebook/gegants de Carles Teixidó

www.lesfera.com

lesfera@lesfera.com

Fet al País

Logotip l'Esfera

CULTURA i MODA FETA AL PAÍS

Una plataforma que combina la moda i la cultura

Fet al País és un portal tèxtil de fabricants catalans amb marca pròpia, amb control de la traçabilitat del producte i de la seva qualitat. Per a que tothom pugui escollir una compra de productes de la terra i de proximitat fent un apunt a la marca que ho fabrica i al seu entorn que, de fet, també és el nostre.

Empresa situada al Bages amb una inquietud de País. La situació econòmica actual ens fa ser més actius i donar suport a la indústria catalana, tot solidaritzant-nos amb les empreses que potencien la creació de llocs de treball i el producte del país.

www.fetalpais.cat

info@fetalpais.cat

Llibreria Espai 31

Logotip llibreria Espai31

Llibreria de cultura popular, on trobareu llibres sobre tradicions, festes i costums dels Països Catalans.

Especialitzats en folklore, música tradicional, oficis antics, món rural, etnobotànica i cuina tradicional.

Totes les novetats i també un ampli ventall de llibres descatalogats , segona mà i antics,de totes les temàtiques, així com documents, postals i col•leccionisme .

Ens trobareu al centre de Cardedeu, carrer de Teresa Oller 31

Servei de llibreria ambulant en moltes fires de tot Catalunya, consulteu l’agenda.

Enviaments de dimarts a divendres a tots els Països Catalans i part de l’estranger per comandes des de la web, telèfon o correu.

espai31.blogspot.com.

espai31cardedeu@gmail.com

Llibreria Espai31. Telèfon: 936114896

Festiari

Logotip llibreria Espai31

Reproduïm en goma les figures que participen en les festes tradicionals a mida dels infants, per donar-los la possibilitat de tenir com a element de joc un bocí de la cultura popular en forma de gegant, de bèstia, de capgròs, i de tots aquells elements que vulgueu transformar.

www.festiari.cat.

festiari@festiari.cat

Imatgeria Guardi

Imatgeria Festiva Guardi és un taller de tot tipus d’elements relacionats amb el món de la festa.

Està encapçalat per Arnau Guardi, artesà amb experiència en la construcció reparació i conservació d’imatgeria festiva. Ha treballat en diversos tallers d’artistes del sector. Ha participat en diversos tallers de formació en el sector, així com en el primer Curs de Professionalització d’oficis artesans en imatgeria festiva. Ha estat guardonat amb el carnet d’artesà professional de la Generalitat de Catalunya.

L’experiència en el món dels gegants, diables, bestiari i teatre ens ajuda a conèixer millor les figures així com les seves necessitat i prioritats. Això fa que puguem garantir un millor resultat en les obres realitzades.

A banda de la construcció d’elements festius i escenogràfics estem oberts a qualsevol projecte que ens proposeu, com per exemple tallers de màscares i capgrossos, activitats extraescolars, xerrades… Ens adaptem a les vostres necessitats!

info@guardi.cat
www.guardi.cat
@imatgeriafestivaguardi

Les nostres tradicions

Logotip Tradillibreria

Les Nostres Tradicions és una marca registrada, una empresa familiar catalana que ha nascut amb l’objectiu d’abastir amb els nostres productes d’una manera més ràpida i còmoda a tots els col•lectius i entitats que es dediquen a mantenir vives les tradicions catalanes tant arrelades a la nostra terra.

Descomptes especials o ofertes per membres de colles geganteres durant el cap de setmana de la Fira.

https://www.lesnostrestradicions.cat/botiga/

lesnostrestradicions@gmail.com

Manuel Alba Mateu, constructor

Taller d’escultura de gegants i bèsties de foc ubicat a Manacor de la Vall (Mallorca). Ell es defineix básicament com un pintor escultor, però a la pràctica aquest autodidacte inquiet i polifacètic, afeccionat des de petit al dibuix, a la pintura i a les motos i cotxes, dóna forma a tot tipus de coses i les pinta «a la carta» -com ell mateix afirma-, des de parafangs de Harley Davidson a gegants i bèsties de foc.

manueldisseny@hotmail.es

Tabals Cabrera

Logotip Tabals Cabrera

En un petit talleret de Terrassa, a l’ombra del gran massís de Sant Llorenç del Munt, neix un món ple de sons vibrants i d’antigues tradicions.

Amb una de les matèries més antigues del món. creem instruments per fer sonar i fer gaudir.
Fem servir el procés de construcció antic per tal de mantenir viu un ofici i una tradició molt arrelada a la nostra terra.

http://tabalscabrera.wixsite.com/tabalscabrera

facebook/tabals.cabrera

Taller Aglà

El Taller Aglà engloba molts àmbits creatius, des de l’escultura i la pintura a la il·lustració, el disseny gràfic i la producció audiovisual.

Aquest taller s’ha especialitzat en la representació gràfica de la festa i la cultura popular, procurant que les nostres tradicions es vagin mantinguent vives

talleragla@gmail.com
https://talleragla.com
IG @talleragla / TW @claraanglada

Taller de ilusiones

Treballar qualsevol matèria de forma manual, per convertir-la en un objecte dotat de personalitat pròpia i que formés part de les nostres vides, aportant-nos ajuda física si és eina, desenvolupament i aprenentatge si és una joguina i sensacions emocionals si és art.

tallerdeilusiones.jose@gmail.com
www.artesanias.pro

Tradillibreria

Logotip Tradillibreria

La Tradillibreria, és una llibreria especialitzada amb les tradicions i la cultura popular, que intenta oferir un ampli catàleg de llibres d’aquesta temàtica.

Així hi trobareu llibres de folklore, antropològia, partitures, estudis del món geganter, mètodes per aprendre a tocar diferents instruments, repertoris. En definitiva tot un recull de llibres que us anem presentant cada any des de ja en fa 11 a la Fira del Món Geganter.

Enguany per la fira farem una petita selecció d’una part del nostre catàleg molt especialment referit a la imatgeria festiva i les novetats sobre aquest tema, ja que per problemes personals no podrem assistir amb la totalitat del nostre catàleg.

www.tradillibreria.com

llibres@tradillibreria.com

La vella verda

Logotip Tradillibreria

A la Vella Verda trobareu un triple espai. Per una banda la botiga, on trobareu des de figures de pessebre fins a elements festius en cartró pedra, i altres figures en cartró i variats objectes d’artesania. Al fons del local trobareu el taller on es crea el que a la botiga es ven. A la Vella Verda, trobareu també una oferta de classes tallers, tan extraescolars per a nens com tallers per adults.

lavellaverda.com

info@lavellaverda.com

Xavi Suárez

Logotip Tradillibreria

Fa més de 10 anys que vaig entrar en contacte amb la manipulació dels diferents materials i tècniques per a la realització d’imatgeria popular. He intentat sempre millorar aquestes formes de treballar a partir de la formació reglada rebuda a Belles Arts i també de l’experimentació i les diferents experiències. La meva tasca es basa en la construcció d’elements d’imatgeria popular amb materials i tècniques tradicionals. També he intentat vetllar pel medi ambient emprant materials reciclats si el projecte ho requeria, mantenint sempre la funcionalitat i la qualitat de l’obra creada. Intento oferir tot tipus de solucions en dues o tres dimensions: Il·lustracions, dissenys, imatgeria a mida real o en miniatura…posant els coneixements i habilitats propis al servei de qui els necessiti.

xavisur93@gmail.com

Xixo Luthier

Instruments de música tradicional: Gralles, Flabiols, Tarotes, Sacs de Gemecs, Timbals, Tabals, Panderetes, …

xixoluthier@gmail.com
www.xixo-luthier.cat
https://www.facebook.com/xixo.luthier
https://www.instagram.com/xixoluthier/