Ullastrell 2017-07-16T23:41:11+00:00

XI FIRA DEL MON GEGANTER

ULLASTRELL

 

7 i 8 d’octubre de 2017

Ullastrell

Ullastrell, està situat entre Terrassa i Martorell per la C-243 i també es comunica amb el poble de Sta. Maria de Vilalba i Olesa de Montserrat per la BV-1202. Molt a prop de la ciutat de Barcelona, dins del Vallès Occidental.

Situat en un turó, a una alçada de 342 metres, amb un terme de 7,32 km cuadrats i 2043 habitants (2015), el poble és una serpentina que s´allarga per una carretera des d´on podem gaudir d´un panorama priviliegiat que va des de la mar Mediterrànea fins als Pirineus, dominat per la muntanya de Montserrat.

Una vila per gaudir amb els cinc sentits? Us recomanem descobrir Ullastrell

Amb l’arribada de la tardor, la nostra vila ofereix atractives propostes. Aquells que gaudeixen de passejar i observar els paisatges; trobaran a Ullastrell itineraris fàcils, per a totes les edats.

Una de les opcions de senderisme que ofereix Ullastrell, és la ruta del Pont del Masover. Construït al segle XIX, va ser fruit de la reivindicació de masovers i parcers de la zona que reclamaven la construcció d’un pont per creuar el torrent de Can Font. Es tracta d’una ruta fàcil d’uns 30 minuts, que comença a la plaça Lluís Companys i transcorre entre rouredes i alzinars, tot un plaer per a la vista.

També teniu l’opció de passejar pel camí dels Plataners i la via verda que uneix els barris de Ca n’Amat i Can Cabassa. Es tracta d’un itinerari senzill de 650 m, on podràs gaudir dels camps de conreu del nostre poble, les seves masies i un munt de plataners centenaris que a la tardor pinten la ruta d’un color fascinant.

Si voleu conjugar els productes de proximitat i el passeig; teniu l’opció de visitar el Celler de Can Morral del Molí. Aquí passejareu entre oliveres de becaruda antigues i vinyes velles autòctones de la zona. Entremig podeu fer un tastet d’olis i vins per reprendre forces.

Si veniu a passar el cap de setmana i voleu fer nit, podeu allotjar-vos a l’Hostalatge Jordi Sans. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntamentl’associació d’amics dels pelegrins a Santiago-Barcelona per acollir als peregrins del camí de Sant Jaume, ja que, el tram que va des de Barcelona al Monestir de Montserrat transcorre per la vila. Allà podreu descansar, després d’un dia ple d’activitats.

L’altre al·licient de la nostra vila és la seva oferta gastronòmica. A Ullastrell podreu tastar productes de qualitat i propis de la terra. Entre els nostres productes trobaràs: l’oli d’oliva verge extra de la varietat becarut, el vermut, la mistela, el pa artesanal fet al forn de llenya, els xaumets, una galeta dolça típica de la vila, i també les seves varietats de formatges i mató.

També podreu gaudir de les vistes que ofereix una ubicació tan privilegiada com la d’Ullastrell, al mirador de la plaça dels 4 vents, situada a l’extrem de ponent del poble, on us trobareu de front amb unes vistes meravelloses de la serralada de Montserrat. També, podeu visitar el parc infantil del Turó del Rector, on també podreu contemplar unes vistes panoràmiques de Montserrat i Sant Llorenç del Munt.

Així que ja sabeu, a Ullastrell us esperen una bona quantitat de coses per fer en família.