ULLASTRELL

Pàgina inicial/ULLASTRELL
ULLASTRELL 2017-05-23T11:12:37+00:00

Els Geganters d’Ullastrell, representen una entitat sense ànim de lucre que fou constituïda el maig de 1996, tot i que anteriorment ja es disposava de la gegantona i es treia en les festes locals. Actualment en forma part un col·lectiu de 30 persones entre geganters i Grallers. Els nostres padrins foren els gegants d’ Abrera.

Els gegants son una tradició molt arrelada al nostre país, tant es així que les nostres actuacions son un seguit d’intercanvis amb altres municipis que ens porten a recórrer part important del territori català .

L’ interès comú de tots els membres de la colla és a donar conèixer el nom del nostre poble: Ullastrell. Aquí es viu amb una gran dinàmica associativa que perfila un poble amb una riquesa cultural sense massa precedents a la comarca. Els nostres gegants, element important de la cultura tradicional i popular catalana, representen trets característics del nostre poble, tant a nivell cultural com, fins i tot, a nivell comercial.

Ja ho deien els antics “el Vi d’Ullastrell fa caure de clatell

I tot això ens fa creure i voler ser part de la Fira del Món Geganter 2017!!!!

Fal·lera!!!!

Al llarg d’aquests 20 anys de Colla, també hem fet diverses activitats de caire popular:

  • Cada any organitzem sessions de Quinto, durant les festes de Nadal.

  • Hem organitzat els Reis a Ullastrell durant més de dotze anys.

  • Organitzem l’escudellada durant la Fira de l’Oli que es porta cada any a la nostra vila.

  • Diverses butifarrades i calçotades populars durant les festes majors i altres festes locals.

  • Durant dos anys hem organitzat sessions de discoteca des de la Colla, per tal de mobilitzar Ullastrell els caps de setmana.

Les nostres figures

L’any 1999 aprofitant l’ inèrcia de la colla , que anava creixent i anava agafant més membres i mes volum, es construeix la geganta “SERRALAVELLA”, amb homenatge a la nostra festa ancestral. Construïda per en Jordi Grau del taller Drac Petit de Terrassa.

L’any 2006 per celebrar el desè aniversari de la colla inaugurem l’ultima figura de la colla el gegant “BACUS”, en homenatge als veremadors i les Vinyes, que teníem a Ullastrell.

Actualment disposem de un seguit de Capgrossos:

Els “Picalullets d’Ullastrell, l’ULL i L’ASTRELL creats 1998 pel taller Drac petit de Terrassa.

Tenim dos Capgrossos confeccionats pels alumnes de l’escola Serralavella d’Ullastrell “el Drac de la Riera” i el Dimoni Piquinyol”.

I les dues “galetes“ en XAUMET I na XAUMETA que representes unes galetes molt típiques del nostre poble , del forn Anglada.

Els Gegantons:

La gegantona “CATERINA” creada l’any 1993 pels alumnes de l’escola amb la col·laboració d’en Jordi Grau, mestre geganter.

El mes de maig del 1996 , coincidint amb la creació de l’entitat es construeix el gegantó “OLIVER” per fer parella amb la gegantona “CATERINA”, fins ara sola.