La comarca del Vallès Occidental està formada per 23 municipis, amb dos capitals (Terrassa i Sabadell) i plens d’imaginari festiu que els converteix en una de les comarques més riques i a l’hora, de les més novelles.
Amb aquest propòsit, i després de la bona acollida que va tenir l’any passat el llibre Els Gegants de l’Anoia, neix el que serà el segon volum d’una col·lecció que pretén aglutinar tots els Gegants de representació municipal de les comarques del principat.
La presentació pública del nou llibre tindrà lloc el proper 7 d’octubre, a les 18:30, a la Sala dels Cups de Vacarisses amb motiu de la XI Fira del Món Geganter, on es donarà el tret de sortida a la venda del llibre i a les seves corresponents presentacions a les poblacions de la mateixa comarca.
L’autor del llibre és en Robert Quirantes Esteban, experimentat geganter amb una llarga trajectòria dins el món de la cultura popular. El pròleg i l’annex de les Trobades Internacionals celebrades a Matadepera aniran a càrrec d’en Jan Grau i Martí, estretament vinculat amb el món geganter, impulsor de la fundació de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i tècnic del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
El llibre ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de les colles de la comarca i persones vinculades al món geganter. També al suport de l’Ajuntament de Matadepera i l’Ajuntament de Barberà del Vallès.
Durant la XI Fira del Món Geganter, els 100 primers exemplars aniran acompanyats d’un pòster d’alt gramatge amb una de les primeres fotografies que existeix dels Gegants Avis de Sabadell. Serà així com, a banda del pòster, tindreu a les vostres mans un breu recull d’algunes de les figures més singulars de la comarca, com a mostra del ric patrimoni i història que té el Vallès Occidental; un treball sorgit del treball entre Els Gegants Som i Robert Quirantes.