Els gegants i els gegantons de l’ACGC participaran a la passejada inaugural de la Fira, dissabte al matí i a la passejada de les noves figures, diumenge. Els balls protocol·laris: Ball Nou i Peuets de Gegant, tancaran els actes de la XI Fira del Món Geganter. La Colla de la Imatgeria serà la portadora d’aquestes figures.

La Colla de la Imatgeria es va crear ja que aquest any no hi ha colla organitzadora de la Ciutat Gegantera de Catalunya. Els voluntaris i voluntàries d’aquesta colla, creada per aquesta situació d’excepcionalitat, són membres de les colles que han sigut Ciutats Geganteres, membres de la Junta Executiva, Directiva i del Cos de Monitors. En total, la Colla de la Imatgeria està formada per 14 membres d’arreu del territori català. La Colla de la Imatgeria s’encarrega d’acompanyar la imatgeria de l’ACGC a totes les sortides previstes, a les diverses trobades locals que ho han sol·licitat com també a la trobada d’escoles, la Fira del Món Geganter i el Congrés Internacional a Reus.

El grup de música Músx van ser escollits per acompanyar a la imatgeria després d’un concurs públic per seleccionar el grup. Tot i ser un grup de recent creació, Músx està format per persones amb àmplia experiència en el món tradicional que han participat de diferents grups. Des de la seva creació fins avui han acompanyant gegants, capgrossos, bastoners, balls de gitanes, castellers, etc.
Durant els anys 2015 i 2016 han representat la gralla al Dia del Dulzainero de Burgos.
Durant el 2016 van acompanyar en diverses ocasions els Gegants de Catalunya, portats pels Geganters de Terrassa, interpretant els seus balls. Aquest 2017 són el grup que els acompanya a totes les seves sortides.
Tot i presentar-se com un grup estrictament de grallers la “x” de Músx és el número indefinit que els permet multiplicar-se per oferir altres tipus de formacions amb més músics, combinant la gralla amb altres instruments de vent i percussió per oferir un repertori més d’animació de carrer per a fires, convencions, etc.

El proper any Sant Climent de Llobregat serà la nova Ciutat Gegantera de Catalunya 2018 i la Colla Gegantera local prendrà el relleu a la Colla de la Imatgeria. La Directiva de l’ACGC vol agrair la col·laboració i l’esforç de tots els membres de la Colla de la Imatgeria per fer possible que la Imatgeria, un any més, participi a les diferents trobades d’arreu del territori.

Grup de grallers Músx