El 14 d’abril del 1991, a Barcelona es celebrà l’homenatge al constructor el senyor Domènec Umbert i Vilaró. El senyor Umbert va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva vida de sacrifici i constant treball d’esculpir en cartró. En l’acte d’homenatge, els geganters volien expressar l’estimació al senyor “Domingo”, a en “Mingo” com molts el coneixien. Al final del l’acte, enmig d’un traca i amb el sons de gralla, va aparèixer un capgròs representat el Mingo, obra d’en Jordi Grau, que es va fondre’s en una abraçada amb en Domènec Umbert.

A la Fira del Món Geganter cada any li fem un petit homenatge quan el capgròs Mingo dóna la benvinguda a totes les colles geganteres que han estrenat una figura durant l’any. Un any més, en aquesta edició de la Fira es presentarà a tot el Món Geganter 8 figures noves que pertanyen a les següents colles:

  • Colla de Geganters i Grallers de Taradell
  • Colla Gegantera de Sarrià – Sant Gervasi
  • Associació Geganters Tarraco Escipions
  • Colla gegantera AAVV El Santuari
  • Colla Gegantera dels Alegre
  • Colla de Geganters i Grallers de Cervera
  • Grup de Colònies Montbrió del Camp