Benvolguts geganters i geganteres,

Des de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera ens posem en contacte amb vosaltres per explicar-vos que, el passat 28 d’abril a Castellterçol, la nostra candidatura va ser l’escollida per celebrar la 13a edició de la Fira del Món Geganter. Així doncs, la propera
edició de la Fira serà a Tordera els dies 3, 4 i 5 d’abril de 2020.

La il·lusió, les ganes, la trajectòria i la iniciativa de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera, així com el suport intrínsec de l’Ajuntament de Tordera són un dels principals punts forts de la nostra proposta.

La propera Fira del Món Geganter es celebrarà dins el marc de la Fira Mercat del Ram, una fira multisectorial en la que hi participen nombrosos expositors i acull visitants de tot el territori. Aquesta fira està plenament consolidada ja que compta amb més de 40 edicions i, a més, des de fa uns quants anys també acull la Mostra d’Associacionisme Local. Aquesta mostra acosta l’activitat cultural, social i esportiva del municipi als visitants de la fira. Durant aquesta edició diverses entitats del municipi col·laboraran en la nostra fira.

La Fira del Món Geganter representa, juntament amb la Ciutat gegantera i la Trobada nacional de capgrossos, el gruix d’activitats que es duen a terme des de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Per això, l’organització de la Fira suposa un repte que encarem amb moltes ganes i il·lusió.

Entenem la Fira com un reguitzell d’activitats que volen servir de punt de trobada de tot allò que envolta el fet geganter. Per nosaltres, el principal objectiu de la Fira és ensenyar el món geganter a la població. Al mateix temps, entenem que també ha de servir per acostar les diferents parcel·les que participen del món dels gegants més enllà de les colles geganteres. Ens referim a constructors de gegants i capgrossos, vocalies i coordinadores, artesans, músics, lutiers, editors i altres entitats i/o empreses relacionades. Tots ells conformen l’àmbit geganter i contribueixen a conservar, millorar, difondre el món geganter com a part de la cultura popular del nostre país.

Així doncs, us convidem a participar a la XIII Fira del Món Geganter! Us hi esperem!

Colla de Geganters i Grallers de Tordera