Després d’un cap de setmana replet d’activitats geganteres i amb una bona afluència de públic a tots els actes, queda tancada la 13a Fira del Món Geganter de Castellterçol.

L’Espai Firal va acollir diferents constructors d’imatgeria festiva, luthiers, reproduccions d’imatgeria, llibreries especialitzades i roba per a les colles, tots ells, es poden consultar a la pàgina web de la fira. També la Colla Gegantera de Castellbisbal, CG2019 hi va ser present. Els quatre guanyadors dels concurs de fotografies Instagram “El Fet de la Fira” van poder gaudir de descomptes en la compra de productes en l’espai firal. L’espai Fira Menuda va tenir molta activitat amb diversos tallers i el final del joc Anem de Cap!

Dissabte els músics de les colles van poder gaudir de les classes magistrals amb Daniel Carbonell, Jaume Aguza i Lluís Giménez. El Cos de Monitors de l’ACGC va mostrar la simbologia utilitzada per l’anotació de les coreografies dels balls. La xerrada d’en Jan Grau ens va endinsar en l’origen i la funció dels capgrossos. Durant la presentació del llibre “Escultors de la Festa”, els autors van explicar les tècniques de construcció utilitzades a cada taller, tot explicant els passos que cal seguir per a la construcció d’aquestes figures.

Amb la plaça plena de gom a gom, es va iniciar l’espectacle “Som d’on venim”, un viatge per la història i les tradicions que es porten a terme anualment a la Vila de Castellterçol. El capgròs del Ramón Paré, antic cap de colla dels geganters de Castellterçol va conduir l’acte ajudat pels sis capgrossos. De forma extraordinària i sense cap precedent, durant l’espectacle, vam gaudir del Ball del Ciri de Castellterçol amb una coreografia adaptada expressament per l’ocasió i dansada per quatre parelles de gegants. Els músics de la Banda Som-hi de CaraBand van interpretar la música en directe. Properament podreu visualitzar l’espectacle online.

Diumenge una vintena de colles geganteres van passejar pels carrers de Castellterçol, entre elles 10 figures noves que van participar a la presentació de les noves figures. Les danses de la Colla de Sant Feliu de Pallerols i Castellterçol van precedir els actes finals. Els balls de la Imatgeria de l’Agrupació van clausurà la 13a Fira, per primera vegada la Dansa dels Quatre Punts va ser ballada per l’Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol. El ball dels gegantons i dels gegants de l’ACGC ballats per la Colla de Sant Climent de Llobregat van tancar la Fira.

Una fira excepcional, possible gràcies a l’esforç, treball i il·lusió de la Colla Gegantera de Castellterçol i amb el suport de tot el teixit associatiu de Castellterçol. Felicitats Colla!

La propera fira del Món Geganter ja està marcada al calendari i la Colla Gegantera de Tordera en serà l’amfitriona. La 13a Fira del Món Geganter de Tordera tindrà lloc el 3, 4 i 5 d’abril de 2020.

Colles que van participar a l’espectacle Som d’on Venim:
Agrupació de colles geganteres de Catalunya, Colla de geganters i grallers de sant Fruitós, Colla de geganters i grallers de Sant Joan de Vilatorrada, Geganters i grallers de Santpedor, Capgrossos de Montmajor, Geganters i grallers de Cervera, Colla de gegants de Vacarisses, Mulassa de Reus, Gegants de Monistrol de Calders, Geganters i grallers de Moià, Colla de gegants, capgrossos, grallers i timbalers d’Alella, Colla de geganters del Masnou, Colla gegantera d’Arenys de Mar, Gegants de Campdevànol i Colla gegantera de Rubí.