El cap de setmana del 9 i 10 d’abril, totes les colles geganteres participants a la Fira del Món Geganter, així com també els visitants que ho vulguin podran participar i gaudir, prèvia inscripció, d’una gran varietat de tallers totalment gratuïts que hem preparat des de la Comissió de Fira i la Colla de Geganters i Grallers de Tordera. 

Aquests tallers pretenen donar assessorament i formació a tots/es els participants. Són impartits per professionals amb la intenció de millorar les tècniques de portadors i músics, així com també de ser un espai de trobada de geganters/es d’arreu per tal de poder compartir experiències, intercanviar idees,…

Els tallers que enguany podreu trobar dins del programa són els següents: 

Taller de repertori per a gralla: Aquest taller va adreçat a grallers de les colles geganteres, on es practicarà l’expressió i la tècnica de l’instrument a través d’unes partitures proposades. Els dos temes escollits son: “Fent volar les faldilles” i “Boja, Boja”. Són unes composicions realitzades per a l’Agrupació i que podreu aplicar al vostre repertori de colla. Cal descarregar les partitures de la pàgina web: https://gegants.cat/recursos/repertori-per-a-gralla/, així com portar la gralla pròpia per a poder dur a terme el taller. 

Impartit per: Felip Morales 

Taller obert d’iniciació per a petits tabalers i tabaleres: Aquest taller va dirigit a tots els infants de 5 a 12 anys, on coneixeran la posició correcte per tocar el timbal i aprendran ritmes per acompanyar els instruments de música tradicional a les passejades de gegants. Cal portar un tabal propi i moltes ganes de fer-los sonar a la Fira. 

Impartit per: Gerard Pouget 

Improvisació per a tabals: En aquest taller es treballaran patrons rítmics i pautes d’improvisació sobre diferents gèneres per tal de tenir recursos i poder crear, així, un estil propi adaptat a la tècnica i el gust de cada participant. 

Impartit per: Gerard Pouget 

Taller de Coreografies (Disseny i Transcripció): Aquest taller va dirigit a tots/es els portadors de gegants, on a partir d’una música per a ball de gegants o gegantons, podreu elaborar un esquema de símbols, amb la seva estructura i estètica i, d’aquesta manera, obtindreu una dansa pels gegants de la vostra colla. 

Impartit per: Cos de Monitors de l’ACGC 

Les inscripcions per a participar-hi estan ja obertes, no badeu i us quedeu sense plaça!

Participa-hi! 

Per a més informació podeu consultar la secció dels tallers dins el menú d’inscripcions del web de la Fira.