Arriba la catorzena Fira del Món Geganter a Tordera els pròxims dies 9 i 10 d’abril.

Des de l’organització s’ha programat un gran reguitzell d’actes interessants per tots els membres de les colles geganteres, així com pels amants de la cultura popular. Dins aquesta programació pren especial importància l’infant, on tindrà gran cabuda en molts dels actes proposats per tal de potenciar en ells l’estima i el descobriment de la cultura popular i el món dels gegants. A més, podran gaudir de l’espai “fira menuda”, un indret pensat per a ells, amb diverses activitats relacionades amb els gegants, com ara el taller de fanalets, jocs varis, tobogans gegants,…

L’espai firal, al Parc Prudenci Bertrana, acollirà una vintena de constructors d’imatgeria, lutiers, llibreries especialitzades, artesans, entre d’altres expositors amb temàtiques entorn el Món Geganter i la cultura popular i tradicional. Complementant aquesta mostra, hi haurà una conferència sobre «La cultura popular, la infància i el carrer», impartida per Marta Cantijoch i diversos espais de formació amb la intenció de, al mateix temps que ampliem els nostres coneixements, poder compartir sinergies amb membres d’altres colles participants. Aquest any són els següents: taller de gralla, d’impro i d’iniciació de tabals i de les tècniques per dur gegants i la manera de poder potenciar els balls de gegants.

Els actes de dissabte finalitzaran amb una passejada des del recinte firal fins a la plaça de l’església acompanyat dels gegants de l’ACGC i els gegants de Tordera que culminarà amb l’espectacle preparat per l’ocasió «La Llegenda d’en Pere Botero».

A més a més, no hi faltarà el joc de la Fira online per a tots els joves i les famílies, aquest any sota el títol: «Els Gegants a la plaça».

Així mateix, tant dissabte com diumenge coneixerem els guanyadors del concurs de fotografies de la fira d’Instagram.

Diumenge al matí és durà a terme la presentació de les noves figures, una passejada i la mostra de balls de gegants participants, així com dels gegants de Tordera i de la imatgeria de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya duts per la colla de geganters de Tortosa. Mentre que diumenge a la tarda es rebrà als gegants de Santa Coloma de Farners i la Malva, la seva gegantona, de la qual en Pere i la Roseta en són padrins, i se li farà l’entrega del tortell de Rams.

Durant els actes finals es proclamarà la colla que organitzarà la 15a Fira del Món Geganter.

Us esperem amb molta il·lusió, als diversos actes i activitats que hem organitzat a Tordera.