L’origen dels Ministrers del Riudebitlles, creat el 2007, és fruit de la llavor musical que havien posat a Sant Pere de Riudebitlles altres formacions de música tradicional com podien ser la colla de grallers, una mitja cobla i una cobla de tres quartans. Aquesta tradició va trobar-se amb instrumentistes i sonadors vinguts de fora de la vila, però que també tenen un bagatge dins l’àmbit de la música tradicional. Com en els principis de les cobles dels ministrers, les i els músics es van acoblar, van ajuntar-se per fer música, i així va ser com van sorgir Els Ministrers del Riudebitlles.

El repertori dels Ministrers del Riudebitlles és divers i adaptable a cada ocasió: acompanyament musical de gegants, nans i bestiari divers, seguicis inaugurals i d’autoritats, concerts de música medieval, cercaviles per a fires i mercats medievals, balls de plaça, ball de festa major, cançons de taverna …

El pròxim dissabte 17 de juliol, a les 12:30 h veniu a gaudir i ballar amb els Ministrers de Riudebitlles a l’escola Mare de Déu de Montserrat, l’aforament és limitat fins a exhaurir les places.